Ingredienser
En sats kolasås:
Övrigt:
Instruktioner
Gör såhär:
1. Smält hälften av chokladen i ett vattenbad och riv resten. Då chokladen är smält tar du bort skålen från vattnet och rör ner resten. Fortsätt rör om tills dess att all choklad smält samman.
Pensla sedan i botten av pralinformarna/isformarna med ett tunt lager choklad. Under tiden som de får vila gör du;
2. Koka samman kola-alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull på medelhög värme. Efter cirka 20 minuter. När du tror att den börjar bli färdig tar du ett kallt glas med vatten och häller i en liten klick. Löser den inte upp sig är den klar (cirka 110 grader ska kolasåsen vara).
Låt kolasåsen svalna.
3. Hacka hasselnötter och fördela jämt i formarna. Hur mycket bestämmer du själv. Jag personligen älskar både smaken av mycket hasselnötter samt texturen och har därför en kopiös mängd i mina!
4. Se till att kolasåsen verkligen fått svalna (obs! I rumstemperatur). Häll sedan över i dina praliner. Tillsätt flingsalt.
5. Smält återigen choklad på samma vis du gjorde dessför innan. Täck likt ett lock som sedan blir botten av dina praliner.
Då chokladen stelnat är pralinerna klara!