• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Chokladpannacotta med chokladmandelkaka, maltesers och färska hallon

Chokladpannacotta med chokladmandelkaka, maltesers och färska hallon

    Ingredienser

    • Chokladmandelkaka:

    • Chokladpannacotta:

    • Dekorering:

    Instruktioner

    Chokladmandelkaka:

    Mikra mandelmassan så den blir ljummen och blanda den med glykosen i matberedare med vinge eller rör för hand. Tillsätt äggen väldigt försiktigt lite i taget. Smält chokladen och blanda ut den med det rumstempererade smöret och blanda sedan försiktigt ner det i smeten. Avsluta med att röra i de torra ingredienserna. Fyll i en sockerkaksform och grädda i ugn på 160 grader i 45-60 minuter eller tills kakan inte längre är kladdig i mitten.

    Chokladpannacotta:

    Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Koka vispgrädden med strösocker, ta kastrullen från plattan, och rör ner gelatinbladet. Häll grädden över den hackade chokladen och mixa slätt.

     

    Montering

    Ta fram 8 glas. Fyll glasen med hälften av pannacottasmeten, ställ kallt och låt stelna. Skiva mandelkakan och stansa ut rundlar som passar glasen. Lägg i en rundel i varje glas och två-tre malteserkulor. Häll på resten av panacottasmeten. Ställ kallt och låt stelna. Dekorera glasen med färska hallon och malteserkulor.