CHOKLADPAJ MED JORDNÖTSKOLA

Krämig chokladpaj med seg jordnötskola och mördegsbotten.

Inga ingredienser tillgängliga.

Övrigt:

Till garnering
Flingsalt

Form ca 18 cm i diameter, gärna med löstagbara kanter.

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 170 grader.

2. Pajbotten: Knåda samman alla ingredienser till mördegen. Då du fått en följsam kakdeg kavlar du ut den mellan två smörpapper. Ta bort översta lagret med smörpapper och vänd försiktigt ner degen över i formen. Lossa det sista smörpappret från degen och tryck till längst med kanterna så den lägger sig till att bli ett fint pajskal. Stick med en gaffel över hela botten på pajskalet.
Grädda långt ner i ugnen ca 10-15 minuter.

3. Kola: Koka upp grädde, socker och sirap. Då den kommit upp till ca 120 grader tar du den från plattan och rör ner jordnötssmöret. Låt den sedan koka upp en sväng till.
Då den fått svalna en aning häller du över den i pajskalet. Låt den svalna/stelna i rumstemperatur. PS! Lägger du kolan i kylen kan den vätska sig och blir dessutom inte lika härligt seg.