Ingredienser
Chokladfudge med rostad mandelpraliné:
Fudge:
Instruktioner
Rosta mandeln i en stekpanna tills den får färg. Lägg upp på ett fat. Smält strösockret tills det får en brun ton. Passa noga så det inte bränner. Ta från plattan och rör ner mandeln. Sätt tillbaka stekpannan på plattan och rör så att alla mandlar blir täckta av karamell. Häll ut mandeln på en plåt med bakplåtspapper. Låt svalna. Grovhacka mandeln. Ta undan 150 g och mixa resten till ett pulver. Klä en mindre form, ca 20×25 cm, med plastfolie. Bryt chokladen i bitar. Smält över vattenbad choklad, smör och kondenserad mjölk. Rör då och då tills alltsammans smält samman till en slät smet. Låt svalna något. Rör ner vaniljsockret. Blanda sist i de grovt hackade mandlarna. Häll ut hälften av de fint mixade mandlarna i formen och fördela jämnt över ytan. Bred ut smeten i formen och strö över resten av den mixade mandeln. Tryck lätt med handen så att det fastnar. Kyl minst 4 timmar och skär sedan i rutor. Förvara i kylskåp.