Svenska flaggan

Hämtar annons

Amerikansk chokladfudge

Recept av Redaktionen

Chokladfudge

Chokladfudge

Ingredienser

  • Amerikansk chokladfudge ca 60 st
    • 2 ½ dlpecannötter eller valnötter
    • 1 msksmör
    • 1 nypasalt
    • 1 burkkondenserad mjölk (ca 395 g)
    • 200 gramljus choklad eller mjölkchoklad
    • 300 gramfin mörk choklad
    • 1 ½ tskvaniljsocker

chokladfudge

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form, ca 20×20 cm, med baklåtspapper. (En avlång bakform för limpor går också bra!) Hacka nötterna grovt och sprid ut dem glest på en plåt. Rosta dem i ca 10 minuter – passa dem noga så de inte bränns. Lägg smör och salt i en skål och häll i de varma nötterna i skålen. Rör om tills allt smör har smält. Ställ åt sidan. Hacka all chokladen fint och lägg i en bunke tillsammans med kondenserad mjölk. Smält chokladen över vattenbad. Rör om ordentligt. Blanda ner nötter och vanilj i chokladen och häll upp den i formen. Släta till på ytan med baksidan av en sked. Låt svalna och sätt in i kylskåpet i minst en timme. Ta fudgen ur formen och skär den i fyrkanter.