Svenska flaggan
  • Recept
  • Chokladcrème med färska hallon och maränger

Hämtar annons

Chokladcrème med färska hallon och maränger - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Chokladcrème med färska hallon och maränger

Ingredienser

  • Chokladcrème med färska hallon och maränger:
    • 1 ½ dlmjölk
    • 1 dlgrädde
    • ½ dlsocker
    • 2 stäggulor
    • 100 gramljus choklad, hackad
  • Garnityr:

    hallon

    maränger

Koka upp mjölk och grädde. Blanda socker och äggulor, vispa lätt. Häll sakta gräddmjölken i äggvispet och vispa under tiden. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och sjud lätt, det får inte koka. Dra kastrullen från plattan. Häll blandningen, lite i taget, över chokladen och rör slät. Fördela crèmen i skålar eller tallrikar. Kyl i kylskåp. Ta fram före servering och dekorera med hallon och maränger.