Annons:

Choklad Dessert

Chokladbollar med brynt smör och rom

Chokladbollar med brynt smör och rom

Ingredienser

  • Chokladbollar med brynt smör och rom
  • 225
    gram gram
    Smör, brynt
  • 1 ½
    dl dl
    Strösocker
  • 1
    dl dl
    Muscovadosocker
  • 7
    dl dl
    Havregryn
  • ½
    dl dl
    Kakao
  • 4
    msk msk
    Rom, mörk
  • 2
    dl dl
    Rostad kokos
  • ½
    dl dl
    Nutella
En nypa socker.

Smält smöret och låt det sakta puttra tills det blir gyllenbrunt och doftar nöt. Ta av kastrullen från plattan och låt smöret svalna. Blanda alla torra ingredienser och rör sedan ner smör, rom och nutella till en smet. Ställ in i kylen i en kvart, så att den stelnar. Rulla bollar och doppa dem i rostad kokos. Låt bollarna stå kallt till servring.