Chili-cheesetops/Chilipoppers

Mumsiga chilipoppers att njuta som snacks eller på buffén!
    Bild på Chili-cheesetops/Chilipoppers

    Inga ingredienser tillgängliga.

    Instruktioner

    Gör så här:

    Riv osten grovt och blanda den med Philadelphia och peppar till en smet.

    Skär den picklade chilin i bitar.

    IMG_6346
    IMG_6348

    Forma små bollar i köttbullsstorlek och lägg lite chili i varje boll.

    IMG_6350
    IMG_6351

    Häll upp mjöl, vispat ägg, och en blandning av ströbröd och panko i 3 olika skålar.

    Rulla varje boll i vetemjöl, sen ägg och sist i ströbröd/panko-blandningen. Se till att varje boll täcks ordentligt.

    IMG_6352
    IMG_6353
    IMG_6355

    Jag gjorde även några avlånga rackare utan chili till barnen. När du rullat alla i ströbrödet fryser du dom i frysen i 60 minuter innan det är dags för fritering.

    IMG_6359

    Ett bra tips är att göra dubbel sats och ha ett gäng liggandes i frysen som man tar fram och friterar när suget blir för stort=)

    Hetta sen upp oljan till 180 grader och fritera några stycken åt gången i 3-4 minuter tills de är gyllenbruna.

    Låt de rinna av på papperoch svalna lite och ät de sedan medans de är varma.

    IMG_6397