Annons:

Asiatiskt Fågel

Chicken tikka sizlar (hemma)

Ingredienser

Servera med Basmatiris som du kokar enligt förpackningen.

Indisk mat är inte det minsta krånglig att göra själv. Det är bara lite annorlunda kryddor. De kan i vissa fall kan vara lite svåra att få tag på. Men hav förtröstan och leta vidare. För det blir ju så nedrans gott.

Gör så här:

Börja dagen innan med att blanda ihop alla ingredienser till marinaden, ner med kycklingbitarna och in i kylskåpet.

Samma dag som kycklingen skall ätas börjar du med att göra såsen. Ta fram din mixer och mixa nötter, lök, vitlök, yoghurt och alla kryddorna med oljan, så det blir en slät massa. Häll ner denna röra samt alla andra ingredienser från såslistan i en kastrull. Låt detta underbara nu småputtra medan du tillagar kycklingen.

Sätt ugnen på 250°, och låt kycklingen grillas där inne i ca 15-20 minuter. Under tiden fräser du grönsakerna (nästan så att de bränns lite!) i en het stekpanna och kryddar dem med lite salladskrydda.

När alla delar av måltiden är klar gör du så här. Lägg grönsakerna i en bädd och lägg kycklingen ovanpå. Såsen serverar du i en skål vid sidan av. Avnjut gärna denna delikatess med lite basmatiris också!

Smaklig spis!