Annons:

Bakat

Chef Jan´s Flaky Buttery Buttermilk Biscuits

Underbara små scones på kärnmjölk som kan avnjutas nybakade till alla måltider.

Ingredienser

  • Chef Jan´s Flaky Buttery Buttermilk Biscuits
  • 4 ½
    dl dl
    vetemjöl
  • 2
    dl dl
    kärnmjölk
  • 1
    msk msk
    bakpulver
  • 125
    gram gram
    smör
  • 1
    nypa nypor
    salt
(Kärnmjölk kan ersättas med 2,3 dl mjölk och 1 msk vinäger som rörs ihop, mät upp 1,8 dl)

Sätt ugnen på 230 grader. Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Skär smöret (direkt från kylen) i små bitar eller hyvla ner den i mjölblandningen. Knåda i hop. Tillsätt kärnmjölken och knåda med händerna, inte i maskin. Detta är viktigt. Degen ska se kladdig ut och du ska se lite smörbitar här och där. Lägg degen på en bänk och knåda lite till, en minut eller så. Tryck ut degen tills den är ca 0.5 cm tjock, vik över så den blir ca 1 cm hög. Skär eller stansa ca 4 cm runda bitar och lägg på ett smörpapper. Baka i 230 grader tills gyllenbruna. Är det till frukost så pensla med lite honungssmör, är det till middag så pensla med lite baconfett. Kalasgott! De måste ätas varma direkt från ugnen.

TIPS!

Portionera de torra ingredienserna i små påsar så går det snabbt att göra en sats.