Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Cheesecake med kallrökt lax och pepparrot

Recept av Redaktionen

Cheesecake med kallrökt lax och pepparrot

Cheesecake med kallrökt lax och pepparrot

Ingredienser

  • Botten:
    • 200 gramkavring
    • 75 gramsmör, smält
  • Fyllning:
    • 200 gramkallrökt lax, finhackad
    • 1 stliten rödlök, finhackad
    • ½ dldill, hackad
    • 2 mskfärskriven pepparrot
    • 250 gramkesella 10%
    • 3 dlgräddfil
    • 4 stgelatinblad
  • Garnering:
    • 200 gramkallrökt lax
    • 1 stcitron
  • salt
    dill

Cheesecake med kallrökt lax och pepparrot

Smula brödet i en matberedare. Tillsätt smöret och mixa ihop. Häll över i en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Tryck ut smulorna över botten och en bit upp på formens kant. Ställ formen minst 1 timme i kylen. Blanda med lax, lök, dill, pepparrot, kesella och det mesta av gräddfilen. Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter. Lyft upp och låt smälta på svag värme i en liten kastrull. Ta från värmen och blanda i resten av gräddfilen. Rör noga ner gelatinsmeten i laxröran. Smaka av med salt. Bred ut fyllningen över bottnen. Täck med plastfolie och låt stå i kylen minst 4 timmar. Vid servering: Ta ut cheesecaken en stund före servering. Garnera med laxrosor, citron och dill.