Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Cheesecake med kallrökt lax och pepparrot
Cheesecake med kallrökt lax och pepparrot
Ingredienser
- Botten:
- 200 gramkavring
- 75 gramsmör, smält
- Fyllning:
- 200 gramkallrökt lax, finhackad
- 1 stliten rödlök, finhackad
- ½ dldill, hackad
- 2 mskfärskriven pepparrot
- 250 gramkesella 10%
- 3 dlgräddfil
- 4 stgelatinblad
- Garnering:
- 200 gramkallrökt lax
- 1 stcitron
- salt
dill
Cheesecake med kallrökt lax och pepparrot
Smula brödet i en matberedare. Tillsätt smöret och mixa ihop. Häll över i en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Tryck ut smulorna över botten och en bit upp på formens kant. Ställ formen minst 1 timme i kylen. Blanda med lax, lök, dill, pepparrot, kesella och det mesta av gräddfilen. Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter. Lyft upp och låt smälta på svag värme i en liten kastrull. Ta från värmen och blanda i resten av gräddfilen. Rör noga ner gelatinsmeten i laxröran. Smaka av med salt. Bred ut fyllningen över bottnen. Täck med plastfolie och låt stå i kylen minst 4 timmar. Vid servering: Ta ut cheesecaken en stund före servering. Garnera med laxrosor, citron och dill.