• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Cheesecake med kallrökt lax och pepparrot

Cheesecake med kallrökt lax och pepparrot

Cheesecake med kallrökt lax och pepparrot
    Cheesecake med kallrökt lax och pepparrot

    Ingredienser

    • Botten:

    • Fyllning:

    • Garnering:

    Övrigt:

    salt
    dill

    Instruktioner

    Cheesecake med kallrökt lax och pepparrot

    Smula brödet i en matberedare. Tillsätt smöret och mixa ihop. Häll över i en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Tryck ut smulorna över botten och en bit upp på formens kant. Ställ formen minst 1 timme i kylen. Blanda med lax, lök, dill, pepparrot, kesella och det mesta av gräddfilen. Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter. Lyft upp och låt smälta på svag värme i en liten kastrull. Ta från värmen och blanda i resten av gräddfilen. Rör noga ner gelatinsmeten i laxröran. Smaka av med salt. Bred ut fyllningen över bottnen. Täck med plastfolie och låt stå i kylen minst 4 timmar. Vid servering: Ta ut cheesecaken en stund före servering. Garnera med laxrosor, citron och dill.