• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Cheesecake med brieost och hjortronsorbet

Cheesecake med brieost och hjortronsorbet

Cheesecake med brieost och hjortronsorbet
    Cheesecake med brieost och hjortronsorbet

    Ingredienser

    • Cheesecake med brieost:

    • Hjortronsorbet:

    Instruktioner

    Cheesecake med brieost och hjortronsorbet

    Cheesecake:

    Koka grädden och chokladen rör i chokladen så den smälter. Tillsätt brieost, philadelphiaost och matyoghurt, mixa allt i en mixer eller med en stavmixern. Rör ned det blötlagda gelatinet. Häll upp smeten i spritspåse och kyl i kylskåp.

    Hjortronsorbet:

    Koka upp hjortron, sockerlag samt vaniljstången. Plocka ur vaniljstången. Mixa allt i en kannmixer alternativt med stavmixer. Sila smeten och rör i det blötlagda gelatinet. Kyl ner. Kör av i glassmaskinen alt rör om i bunken i frysen var 30-45 min.

    Serveringstips:

    Spritsa ostmassan direkt på tallrik och platta ev till den med en varm sked. Ägga sorbet och lägg ovanpå. Servera med t ex krossade drömmar, yoghurtcrisp, färska hjortron och chokladdekor.