Svenska flaggan
  • Recept
  • Cheesecake med brieost och hjortronsorbet

Hämtar annons

Cheesecake med brieost och hjortronsorbet

Recept av Redaktionen

Cheesecake med brieost och hjortronsorbet

Cheesecake med brieost och hjortronsorbet

Ingredienser

  • Cheesecake med brieost:
    • 200 gramgrädde
    • 150 gramvit choklad, hackad
    • 300 grambrieost utan kanter
    • 300 gramphiladelphiaost
    • 2 mskmatyoghurt
    • 1 ½ stblad gelatin, blötlagt i kallt vatten
  • Hjortronsorbet:
    • 280 gramsockerlag
    • 400 gramhjortron
    • ½ stvaniljstång, delad på längden
    • 1 stgelatinblad, blötlagt i kallt vatten

Cheesecake med brieost och hjortronsorbet

Cheesecake:

Koka grädden och chokladen rör i chokladen så den smälter. Tillsätt brieost, philadelphiaost och matyoghurt, mixa allt i en mixer eller med en stavmixern. Rör ned det blötlagda gelatinet. Häll upp smeten i spritspåse och kyl i kylskåp.

Hjortronsorbet:

Koka upp hjortron, sockerlag samt vaniljstången. Plocka ur vaniljstången. Mixa allt i en kannmixer alternativt med stavmixer. Sila smeten och rör i det blötlagda gelatinet. Kyl ner. Kör av i glassmaskinen alt rör om i bunken i frysen var 30-45 min.

Serveringstips:

Spritsa ostmassan direkt på tallrik och platta ev till den med en varm sked. Ägga sorbet och lägg ovanpå. Servera med t ex krossade drömmar, yoghurtcrisp, färska hjortron och chokladdekor.