- Recept
Cheesecake med brieost och hjortronsorbet
Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Cheesecake med brieost och hjortronsorbet
Cheesecake med brieost och hjortronsorbet
Ingredienser
- Cheesecake med brieost:
- 200 gramgrädde
- 150 gramvit choklad, hackad
- 300 grambrieost utan kanter
- 300 gramphiladelphiaost
- 2 mskmatyoghurt
- 1 ½ stblad gelatin, blötlagt i kallt vatten
- Hjortronsorbet:
- 280 gramsockerlag
- 400 gramhjortron
- ½ stvaniljstång, delad på längden
- 1 stgelatinblad, blötlagt i kallt vatten
Cheesecake med brieost och hjortronsorbet
Cheesecake:
Koka grädden och chokladen rör i chokladen så den smälter. Tillsätt brieost, philadelphiaost och matyoghurt, mixa allt i en mixer eller med en stavmixern. Rör ned det blötlagda gelatinet. Häll upp smeten i spritspåse och kyl i kylskåp.
Hjortronsorbet:
Koka upp hjortron, sockerlag samt vaniljstången. Plocka ur vaniljstången. Mixa allt i en kannmixer alternativt med stavmixer. Sila smeten och rör i det blötlagda gelatinet. Kyl ner. Kör av i glassmaskinen alt rör om i bunken i frysen var 30-45 min.
Serveringstips:
Spritsa ostmassan direkt på tallrik och platta ev till den med en varm sked. Ägga sorbet och lägg ovanpå. Servera med t ex krossade drömmar, yoghurtcrisp, färska hjortron och chokladdekor.