Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Cheesecake in a jar - Recept på en frisk efterrätt - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Cheesecake in a jar

Recept av Roy fares

Ingredienser

  • Smuldeg
    • 150 gramdigestivekex 10 kex
    • 40 gramströsocker (½ dl)
    • 90 gramrumstempererat smör
    • 30 gramvetemjöl (½ dl)
    • 3 grambakpulver (½ tsk)
    • 5 gramvaniljsocker (½ msk)
  • Cheesecakefyllning
    • 300 gramfärskost (cream cheese)
    • 45 gramströsocker (½ dl)
    • 250 gramvispgrädde (2 ½ dl)
    • 5 gramvaniljsocker (½ msk)
    • 1 strivet skal och saft från citron
  • 20 jordgubbar

Smuldeg
Sätt ugnen på 180 grader. Kör kexen i en matberedare till fina smulor. Häll smulorna i en bunke och tillsätt socker, smör, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Knåda ihop till en smuldeg. Strö ut degen på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna helt.

Cheesecakefyllning
Vispa färskost och socker fluffigt i en bunke. Vispa ner grädden lite i taget. Tillsätt vaniljsocker, citronsaft samt -skal och vispa tills krämen är luftig och slät.

Dela jordgubbarna i bitar. Varva smuldeg, cheesecakefyllning och jordgubbar i burkar, glas eller skålar.