• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Champagne-marinerad lax med avokadokräm

Champagne-marinerad lax med avokadokräm

    Bild på Champagne-marinerad lax med avokadokräm

    Ingredienser

    • Ingredienser

    Instruktioner

    • Gör såhär

      Marinera laxen

         – Lägg  tunna skivorna av rå lax i en skål.

         – Häll över champagnen och se till att laxen är täckt.

         – Täck skålen och låt laxen marinera i kylskåpet i cirka 20-30 minuter.

      Förbered avokadokrämen

         – Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur fruktköttet och lägg det i en skål.

         – Tillsätt limejuice, en nypa salt och peppar.

         – Mosa avokadon med en gaffel tills du får en slät kräm. Smaka av och justera kryddningen om det behövs.

      Servering

         – Ta ut laxen ur marinaden och låt den rinna av lite.

         – Lägg upp laxskivorna på en tallrik.

         – Klicka eller spritsa avokadokrämen över laxen.

         – Garnera med färsk dill.

         – Servera gärna med rostat bröd eller krispiga kex vid sidan av.

      Perfekt som en elegant förrätt eller lättare måltid.