Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Ceviche Fredrik Schelin

Recept av Redaktionen

Ceviche med mango, gurka och koriander

Mycket lättlagat och perfekt som förrätt eller lättare huvudrätt tillsammans med kanske avokado och nachos.

Ingredienser

  • Ceviche med mango och koriander
    • 4 stlime, saften
    • ½ dlolivolja
    • 1 ströd chili, urkärnad och finhackad
    • 150 gramgambas (MSC) förkokta, skalade
    • 1 strödlök, finhackad
    • ½ tsksalt
    • 400 gramgösfilé eller annan fisk, små bitar
    • 100 gramgurka, tärningar
    • 1 stmango, skalad och tärnad
    • 1 dlfärsk koriander, finhackad
  • svartpeppar, krossad

Marinera gösen i limesaft, olivolja, chili, gambas, rödlök, salt och peppar. Beroende på hur väl tillagad fisk du vill ha marineras den från 5 min upp till en timme. Häll av fisken (om du vill) och blanda med gurka, mango och koriander. Smaka upp med salt, syra och peppar efter smak.