Annons:

Nötkött

Carpaccio på porterfrostad oxrygg med ruccolasallad, champinjoner och parmesan

Ingredienser

  • Carpaccio på porterfrostad oxrygg med ruccolasallad, champinjoner och parmesan
  • 400
    gram gram
    välputsad oxrygg (ryggbiff)
  • 2
    msk msk
    socker
  • 1
    msk msk
    salt
  • 1
    tsk tsk
    krossade svartpepparkorn
  • 2
    msk msk
    smörgåskrasse
  • 1
    dl dl
    porter av starköl
  • Ruccolasallad:
  • 30
    gram gram
    ruccola
  • 30
    gram gram
    romansallad, strimlad
  • 40
    gram gram
    tunna skivor champinjoner
  • 15
    gram gram
    blekselleri i strimlor
  • 4
    st st
    rädisor, strimlade
  • 1
    msk msk
    olivolja
lite riven parmesan
lite hyvlad parmesan
Carpaccio på porterfrostad oxrygg med ruccolasallad , champinjoner och parmesan
Lägg köttet i en plastpåse och strö på de torra ingredienserna. Låt köttet stå med marinaden i några timmar (ca 2 h). Häll på öl i samma påse och låt köttet marinera i 2-3 dagar. Frys in köttbiten och låt vara i frysen minst 24 h. Ta ut köttet ett par timmar innan användning och lägg i kyl. Skiva så tunt som möjligt med din vassaste kniv, helst skärmaskin.
Ruccola sallad:
Blanda salladen och ”dressa” den med olivoljan samt den rivna parmesanen.
Montering:
Lägg ut köttskivorna på tallriken så att skivorna täcker tallrikens uppläggningsyta. Lägg salladen på köttet. Lägg ut den hyvlade parmesan.