Svenska flaggan
  • Recept
  • Carpaccio på porterfrostad oxrygg med ruccolasallad, champinjoner och parmesan

Hämtar annons

Carpaccio på porterfrostad oxrygg med ruccolasallad, champinjoner och parmesan

Recept av Redaktionen

Carpaccio på porterfrostad oxrygg med ruccolasallad, champinjoner och parmesan

Ingredienser

  • Carpaccio på porterfrostad oxrygg med ruccolasallad, champinjoner och parmesan
    • 400 gramvälputsad oxrygg (ryggbiff)
    • 2 msksocker
    • 1 msksalt
    • 1 tskkrossade svartpepparkorn
    • 2 msksmörgåskrasse
    • 1 dlporter av starköl
  • Ruccolasallad:
    • 30 gramruccola
    • 30 gramromansallad, strimlad
    • 40 gramtunna skivor champinjoner
    • 15 gramblekselleri i strimlor
    • 4 strädisor, strimlade
    • 1 mskolivolja
  • lite riven parmesan
    lite hyvlad parmesan
Carpaccio på porterfrostad oxrygg med ruccolasallad , champinjoner och parmesan
Lägg köttet i en plastpåse och strö på de torra ingredienserna. Låt köttet stå med marinaden i några timmar (ca 2 h). Häll på öl i samma påse och låt köttet marinera i 2-3 dagar. Frys in köttbiten och låt vara i frysen minst 24 h. Ta ut köttet ett par timmar innan användning och lägg i kyl. Skiva så tunt som möjligt med din vassaste kniv, helst skärmaskin.
Ruccola sallad:
Blanda salladen och ”dressa” den med olivoljan samt den rivna parmesanen.
Montering:
Lägg ut köttskivorna på tallriken så att skivorna täcker tallrikens uppläggningsyta. Lägg salladen på köttet. Lägg ut den hyvlade parmesan.