Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Carpaccio på porterfrostad oxrygg med ruccolasallad, champinjoner och parmesan

Recept av Redaktionen

Carpaccio på porterfrostad oxrygg med ruccolasallad, champinjoner och parmesan

Ingredienser

  • Carpaccio på porterfrostad oxrygg med ruccolasallad, champinjoner och parmesan
    • 400 gramvälputsad oxrygg (ryggbiff)
    • 2 msksocker
    • 1 msksalt
    • 1 tskkrossade svartpepparkorn
    • 2 msksmörgåskrasse
    • 1 dlporter av starköl
  • Ruccolasallad:
    • 30 gramruccola
    • 30 gramromansallad, strimlad
    • 40 gramtunna skivor champinjoner
    • 15 gramblekselleri i strimlor
    • 4 strädisor, strimlade
    • 1 mskolivolja
  • lite riven parmesan
    lite hyvlad parmesan
Carpaccio på porterfrostad oxrygg med ruccolasallad , champinjoner och parmesan
Lägg köttet i en plastpåse och strö på de torra ingredienserna. Låt köttet stå med marinaden i några timmar (ca 2 h). Häll på öl i samma påse och låt köttet marinera i 2-3 dagar. Frys in köttbiten och låt vara i frysen minst 24 h. Ta ut köttet ett par timmar innan användning och lägg i kyl. Skiva så tunt som möjligt med din vassaste kniv, helst skärmaskin.
Ruccola sallad:
Blanda salladen och ”dressa” den med olivoljan samt den rivna parmesanen.
Montering:
Lägg ut köttskivorna på tallriken så att skivorna täcker tallrikens uppläggningsyta. Lägg salladen på köttet. Lägg ut den hyvlade parmesan.