CARPACCIO PÅ HÄLLEFLUNDRA MED ÄPPLE, CITRONOLJA OCH KÖRVEL
CARPACCIO PÅ HÄLLEFLUNDRA MED ÄPPLE, CITRONOLJA OCH KÖRVEL
Ingredienser
Övrigt:
Instruktioner
CARPACCIO PÅ HÄLLEFLUNDRA MED ÄPPLE, CITRONOLJA OCH KÖRVEL
Tillagning
1. Värm ugnen till 175 grader, lägg panchetta på en plåt, stek i ugnen ca 10 min eller tills de är knapriga och lite till. Ta ut ur ugnen och låt panchettan svalna på papper. 2. Blanda olja och citronjuice.
3. Lägg äppelskivorna i botten på en tallrik, häll över en tesked med citronolja, lägg på hälleskivor så det täcker. Häll på 1 matsked citronolja, smula över panchetta och bryt körvelblad. Smaka av, salta om det behövs.
Tipset
Enligt många rekommendationer så bör fisken frysas innan den serveras rå.
Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.