Svenska flaggan
  • Recept
  • CARPACCIO PÅ HÄLLEFLUNDRA MED ÄPPLE, CITRONOLJA OCH KÖRVEL

Hämtar annons

CARPACCIO PÅ HÄLLEFLUNDRA MED ÄPPLE, CITRONOLJA OCH KÖRVEL

Recept av Redaktionen

CARPACCIO PÅ HÄLLEFLUNDRA MED ÄPPLE, CITRONOLJA OCH KÖRVEL

CARPACCIO PÅ HÄLLEFLUNDRA MED ÄPPLE, CITRONOLJA OCH KÖRVEL

Ingredienser

    • 2 stSkivor panchetta
    • 6 mskOlivolja
    • 2 mskFärsk citronjuice
    • 1 stGult äpple, halverat och skuret i tunna skivor
    • 300 gramHälleflundra skuren i tunna ”sashimi” skivor
    • 1 stKruka körvel
    • 1 nypaSalt
  • Tillagningstid: 20 minuter

CARPACCIO PÅ HÄLLEFLUNDRA MED ÄPPLE, CITRONOLJA OCH KÖRVEL

Tillagning

1. Värm ugnen till 175 grader, lägg panchetta på en plåt, stek i ugnen ca 10 min eller tills de är knapriga och lite till. Ta ut ur ugnen och låt panchettan svalna på papper. 2. Blanda olja och citronjuice.

3. Lägg äppelskivorna i botten på en tallrik, häll över en tesked med citronolja, lägg på hälleskivor så det täcker. Häll på 1 matsked citronolja, smula över panchetta och bryt körvelblad. Smaka av, salta om det behövs.

Tipset
Enligt många rekommendationer så bör fisken frysas innan den serveras rå.

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.