• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • CARPACCIO PÅ HÄLLEFLUNDRA MED ÄPPLE, CITRONOLJA OCH KÖRVEL

CARPACCIO PÅ HÄLLEFLUNDRA MED ÄPPLE, CITRONOLJA OCH KÖRVEL

CARPACCIO PÅ HÄLLEFLUNDRA MED ÄPPLE, CITRONOLJA OCH KÖRVEL
    CARPACCIO PÅ HÄLLEFLUNDRA MED ÄPPLE, CITRONOLJA OCH KÖRVEL

    Ingredienser

    Övrigt:

    Tillagningstid: 20 minuter

    Instruktioner

    CARPACCIO PÅ HÄLLEFLUNDRA MED ÄPPLE, CITRONOLJA OCH KÖRVEL

    Tillagning

    1. Värm ugnen till 175 grader, lägg panchetta på en plåt, stek i ugnen ca 10 min eller tills de är knapriga och lite till. Ta ut ur ugnen och låt panchettan svalna på papper. 2. Blanda olja och citronjuice.

    3. Lägg äppelskivorna i botten på en tallrik, häll över en tesked med citronolja, lägg på hälleskivor så det täcker. Häll på 1 matsked citronolja, smula över panchetta och bryt körvelblad. Smaka av, salta om det behövs.

    Tipset
    Enligt många rekommendationer så bör fisken frysas innan den serveras rå.

    Av Smak i Bild.
    Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.