Ingredienser
Carnitas:
Pico de Gallo:
Vetetortillas
Guacamole
Övrigt:
Instruktioner
Carnitas med hembakta vetetortillas med guacamole och pico de gallo 8 port (minst)
Skär köttet i tjocka skivor. Blanda alla torra kryddor i en djup tallrik. Vänd köttet i kryddblandningen så att det täcker. Bryn köttet i en het stekpanna med olja. Lägg ner köttet i en tjockbottnad emaljkastrull med lock, lergryta eller en ugnfast form med lock eller CrockPot/Nordic Cooker. Tillsätt vitlök och Coca Cola. Sätt in grytan i ugnen på 125 grader i ca 4-6 timmar eller ställ in CrockPoten/Nordic Cooker på hög temperatur och 4-6 timmar. Ta upp köttet och dra isär det med två gafflar. Koka ner spadet till en simmig sås och blanda med köttet. Hetta upp en stekpanna med olja och stek en liten mängd kött åt gången tills det fått stekyta.
Pico de Gallo
Blanda alla ingredienser och smaka av med salt.
Vetetortillas
Blanda samman de torra ingredienserna. Häll över den varma mjölken och oljan. Blanda till en kletig deg. Knåda på ett mjölat bord i cirka två minuter, lägg tillbaka i skålen och täck med plastfilm. Låt vila i 20 minuter. När degen vilat färdigt delar du den i 8 delar och rullar till små bollar. Kavla sedan ut bollarna till runda tortillabröd som du förvarar övertäckta tills det är dags att tillaga dem. Stek dem i en torr stekpanna cirka 30 sekunder på varje sida och låt dem sedan mjukna ett par minuter invirade i en kökshandduk i en plastpåse.
Guacamole
Mixa tomater, lök, vitlök, avokado och citronjuice slätt i en matberedare/stavmixer eller mosa grovt med gaffel. Krydda med chiliflakes och salt. Bjud guacamolen kyld.
Montering:
Halvera bröden. Stek köttet. Lägg köttet på brödet och toppa med guacamole och pico de gallo.