Bakat
Choklad
Vegan
Caramel Cookie Chocolate Muffins
Ingredienser
- Kakdeg:
-
75gramvegetabiliskt smör
-
75mlbrunt farinsocker
-
½dlströsocker
-
½tskvaniljsocker
-
1tskbikarbonat
-
½dlkikärtsspad
-
1dloch 1/4 dl vetemjöl
-
1dlvegetabiliska chokladknappar
- Chokladsmet:
-
100gramvegetabilisk choklad
-
1dlkikärtsspad
-
2dlströsocker
-
1dlljus sirap
-
2dlvetemjöl
-
1dlkakao
-
1tskbakpulver
-
50gramvegetabiliskt smör
-
½dlmatolja
-
1tskmuscovadosocker
-
2krmsalt
-
1krmäkta vaniljpulver
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Vispa ihop rumstempurerat smör med farinsocker och strösocker. Tillsätt kikärtsspad succesivt.
3. Blanda samman mjöl och bikarbonat. Häll sedan över till kikärtsspadssmeten. Tillsätt knappat och knåda ihop.
Kladdkaka
4. Blanda samman alla ingredienser till torringredienser.
5. Smält smör i olja på svag värme. Ställ åt sidan.
Tillsätt sedan resterande ingredienser och vispa ihop med elvisp.
6. Smörj och bröa en muffinsform om cirka 12-15 muffins. Placera en boll med kakdeg i botten på muffinsformen. Grädda i enbart 3-5 minuter så kakdegen smälter ut.
7. Tillsätt chokladsmet och grädda ytterligare 8 minuter.

Petra Cavini happyfoodbypetra