Annons:

Bakat Choklad Vegan

Caramel Cookie Chocolate Muffins

Ingredienser

  • Kakdeg:
  • 75
    gram gram
    vegetabiliskt smör
  • 75
    ml ml
    brunt farinsocker
  • ½
    dl dl
    strösocker
  • ½
    tsk tsk
    vaniljsocker
  • 1
    tsk tsk
    bikarbonat
  • ½
    dl dl
    kikärtsspad
  • 1
    dl dl
    och 1/4 dl vetemjöl
  • 1
    dl dl
    vegetabiliska chokladknappar
  • Chokladsmet:
  • 100
    gram gram
    vegetabilisk choklad
  • 1
    dl dl
    kikärtsspad
  • 2
    dl dl
    strösocker
  • 1
    dl dl
    ljus sirap
  • 2
    dl dl
    vetemjöl
  • 1
    dl dl
    kakao
  • 1
    tsk tsk
    bakpulver
  • 50
    gram gram
    vegetabiliskt smör
  • ½
    dl dl
    matolja
  • 1
    tsk tsk
    muscovadosocker
  • 2
    krm krm
    salt
  • 1
    krm krm
    äkta vaniljpulver

Gör såhär:
1.  Sätt ugnen på 225 grader.

2. Vispa ihop rumstempurerat smör med farinsocker och strösocker. Tillsätt kikärtsspad succesivt.

3. Blanda samman mjöl och bikarbonat. Häll sedan över till kikärtsspadssmeten. Tillsätt knappat och knåda ihop.

Kladdkaka
4. Blanda samman alla ingredienser till torringredienser.

5. Smält smör i olja på svag värme. Ställ åt sidan.
Tillsätt sedan resterande ingredienser och vispa ihop med elvisp.

6. Smörj och bröa en muffinsform om cirka 12-15 muffins. Placera en boll med kakdeg i botten på muffinsformen. Grädda i enbart 3-5 minuter så kakdegen smälter ut.

7. Tillsätt chokladsmet och grädda ytterligare 8 minuter.