Svenska flaggan

Hämtar annons

Café de Parissmör

Recept av Redaktionen

Café de Parissmör

Café de Parissmör

Ingredienser

  • Café de Parissmör:
    • 250 gramsmör, rumsvarmt
    • 1 mskhackad gul lök
    • 2 mskhackad persilja
    • 1 mskhackad gräslök
    • 1 mskhackad dill
    • 1 tskkapris, finhackad
    • ½ tskgrönpeppar, finhackad
    • 1 tsktimjan
    • 1 krmsalvia
    • 1 krmdragon
    • 1 krmrosmarin
    • ½ stvitlöksklyfta, pressad
    • ½ tskkonjak
    • ½ tskworcestersshiresås
    • ½ tskpaprikapulver
    • 1 tskcitronsaft
    • 1 krmcurry
    • ½ krmsvartpeppar
    • ½ krmvitpeppar
    • 1 nypacayennepeppar
    • ½ tsksalt
    • 1 stäggula
    • 1 ½ msktomatpuré
    • 1 mskdijonsenap

Café de Parissmör

Ta fram smöret och låt det bli rumsvarmt. Blanda samman alla ingredienser till smöret med elvisp så att det blir fluffigt och ljusnar, ca 10 min. Lägg över i en skål och låt det stå framme tills det ska serveras. Är det lång tid till serveringen bör smöret förvaras svalt, men då försvinner en del av fluffigheten. Lägg en klick av aromsmöret på en nygrillad köttbit och servera.