Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Caesardressing - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Caesardressing

Ingredienser

  • Caesardressing:
    • 1 stägg
    • 1 mskvitvinsvinäger
    • 3 stsardeller, mosade
    • 1 tskdijonsenap
    • 1 krmsalt
    • ½ krmnymald svartpeppar
    • ½ stvitlöksklyfta, finhackad
    • 1 dlmajsolja

Lägg ägget i sjudande vatten och koka det i 3 minuter. Ta upp det och spola det med kallt vatten. Dela ägget och skrapa ur det ur skalet med en tesked direkt ner i en matberedare (eller använd mixer eller elvisp). Kör bara precis så länge att ägget går sönder. Häll i vinäger, sardeller, senap, salt, peppar och vitlök. Låt allt blandas en kort stund. Sätt på matberedaren igen och tillsätt oljan långsamt i en fin stråle så att dressingen tjocknar till majonnäsliknande konsistens.