Ingredienser
Bullar med rabarber- och mandelmassefyllning, ca 36 bullar
Fyllning:
Rabarbersylt:
Övrigt:
Instruktioner
Bulldeg:
Smält smöret. Stöt kardemummakärnorna i en mortel. Blanda ner mjölk, salt, socker, kardemumma och ägg i smöret. Låt det bli fingervarmt. Finfördela jästen i en bunke och häll degspadet över. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta till en smidig deg. Jäs under duk i 45 min.
Rabarbersylt:
Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka på svag värme till sylt. Låt svalna.
Fyllning:
Blanda smör, mandelmassa och sylt. Bulldeg: Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en ganska tunn rektangulär kaka. Bred på fyllningen och vik kakan dubbelt från långsidan. Skär ca 18 remsor (2 cm breda) av varje kaka. Gör ett ev. ett längsgående snitt i varje remsa. Tvinna remsorna och gör en lös knut, se till att ändarna hamnar under bullen. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och jäst 40 min. Sätt under tiden ugnen på 250 grader. Pensla snurrorna med ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt svalna på galler.