Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Bulgogi Entrecôte - DinVinguide

Recept av Vendela Wikström

Bulgogi Entrecôte

Ingredienser

  • Bulgogi Entrecôte
    • 450 gramtunt strimlad entrecôte
    • 2 mskljus soja
    • 2 msksocker
    • 4 mskvatten
    • 1 msksesamolja
    • 1 mskfisksås
    • sthackade vitlöksklyftor
    • 1 bitriven ingefära (ca 1 msk)
    • ½ striven gul lök
  • Vinägrett
    • 1 stlime
    • 2 mskljus soja
    • 1 mskchiliolja
    • 1 tsksocker
    • 1 mskfinhackad röd chili
  • Rundkornigt ris
    • 4 dlrundkornigt ris (sushiris)
    • 4 dlvatten
  • Tillbehör och toppings
    • xstrimlad gurka, mango och rödkål
    • xrödgrön bladsallad
    • xfärsk koriander
    • xsalladslök
    • xgochugaru
    • xrostade sesamfrön
    • 1 ströd chili
    • xbuskkrasse (kan uteslutas)
    • xshisokrasse (kan uteslutas)
    • xpuffat ris (kan uteslutas)

Bulgogi Entrecôte

Gör så här

  1. Rör ihop marinaden och blanda med det strimlade köttet. Låt marinera, gärna över natten men några timmar eller 30 min går också bra.
  2. Stek i neutal olja i supervarm panna.
  3. Stek lite kött i flera omgångar så får köttet en härlig stekyta.

 

Vinägret

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser och låt stå.

 

Rundkornigt ris

Gör så här

  1. Skölj riset tills vattnet inte är grumligt längre.
  2. Låt stå i blöt minst 1 h men gärna längre.

 

Tillbehör och toppings

Gör så här

  1. Strimla gurka, mango och rödkål.
  2. Skiva chillin, bladsalladen och salladslöken.
  3. Toppa sushiriset och entrecôten med alla ingredienser och häll över vinägretten.