Hämtar annons
Recept av Vendela Wikström
Bulgogi Entrecôte
Ingredienser
- Bulgogi Entrecôte
- 450 gramtunt strimlad entrecôte
- 2 mskljus soja
- 2 msksocker
- 4 mskvatten
- 1 msksesamolja
- 1 mskfisksås
- sthackade vitlöksklyftor
- 1 bitriven ingefära (ca 1 msk)
- ½ striven gul lök
- Vinägrett
- 1 stlime
- 2 mskljus soja
- 1 mskchiliolja
- 1 tsksocker
- 1 mskfinhackad röd chili
- Rundkornigt ris
- 4 dlrundkornigt ris (sushiris)
- 4 dlvatten
- Tillbehör och toppings
- xstrimlad gurka, mango och rödkål
- xrödgrön bladsallad
- xfärsk koriander
- xsalladslök
- xgochugaru
- xrostade sesamfrön
- 1 ströd chili
- xbuskkrasse (kan uteslutas)
- xshisokrasse (kan uteslutas)
- xpuffat ris (kan uteslutas)
Bulgogi Entrecôte
Gör så här
- Rör ihop marinaden och blanda med det strimlade köttet. Låt marinera, gärna över natten men några timmar eller 30 min går också bra.
- Stek i neutal olja i supervarm panna.
- Stek lite kött i flera omgångar så får köttet en härlig stekyta.
Vinägret
Gör så här
- Blanda alla ingredienser och låt stå.
Rundkornigt ris
Gör så här
- Skölj riset tills vattnet inte är grumligt längre.
- Låt stå i blöt minst 1 h men gärna längre.
Tillbehör och toppings
Gör så här
- Strimla gurka, mango och rödkål.
- Skiva chillin, bladsalladen och salladslöken.
- Toppa sushiriset och entrecôten med alla ingredienser och häll över vinägretten.