Svenska flaggan
  • Recept
  • Bruschetta pomodoro med mozza!

Hämtar annons

Italien, Anette Rosvall, bruscetta, pomodoro, mozzarella

Recept av Redaktionen

Bruschetta pomodoro med mozza!

Bruschetta pomodoro

Ingredienser

  • Bruschetta
    • 4 stSurdegsbröd, i skivor
    • 1 stOlivolja, en rejäl skvätt
    • 1 stVitlöksklyfta
  • Mozza
    • 400 gramMozzarella, i skivor
  • Pomodoro
    • 6 stTomater
    • 1 stRödlök, fint hackad
    • 1 stBasilika, kruka
    • ½ dlOlivolja
    • 6 mskRödvinsvinäger
  • Smaksätt med salt, och svartpeppar från kvarnen. Dekorera eventuellt med hela basilikablad.

Dela tomaterna i klyftor och tag bort kärnhuset och kvistfästet. Hacka köttet i i fina fyrkanter, jag brukar vilja göra mina ganska små, men smaken är som baken.

Lägg tomathacket i en skål, fyll på med basilikan, den finhackade rödlöken, salt och peppar. Nu brukar jag hälla på olivolja och rödvinsvinäger och sedan bara röra runt med en sked. Låt stå medan du fixar med brödet.

Skär skivor av surdegsbrödet och rosta det, pensla med olivolja och drag en pressad vitlöksklyfta över ytan så brödet tar lite smak. Lägg upp skivorna på tallrikar och lägg skivor av mozzarella underst. Toppa med tomatröran, dekorera eventuellt med basilikablad och njut sedan i stora tuggor.