Annons:

Småplock Vegan

Bruschetta di Cavini

Ingredienser

  • Bruschetta di Cavini:
  • 1
    st st
    pkt toastbröd
  • 4
    st st
    vitlöksklyftor
  • 100
    gram gram
    vegetabiliskt smör
  • Oumphblandning:
  • 1
    st st
    kruka färsk basilika, finhackad
  • ½
    st st
    fpk Oumph, Salty n smoky
  • ½
    kg kg
    tomater
  • Pestofärskost:
  • 450
    gram gram
    vegansk färskost (rek påmackan)
  • 3
    dl dl
    vegansk gräddfil (rek ifraiche)
  • 1
    st st
    gul lök
  • 130
    gram gram
    pesto (rek hemmagjort alt. Matric)
Olivolja
Balsamico
Flingsalt
Bjäst

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skär av kanterna på bröden (Tips! spar, krydda med kanel samt kardemumma och torka i ugnen till skorpor/snax. Kidsen älskar dem!!!).
Dela så du får som trekanter. Smält smör i rikligt med olivolja. Pressa i vitlök. Ställ åt sidan under tiden som du fortsätter med nästa steg så att smöret verkligen får uppta smak av vitlöken.

2. Fin-, finhacka gullök, stek mör och gyllene. Blanda med resterande ingredienser till pestofärskosten.

3. Stek oumphen tills dess att du fått en fin stekyta. Låt svalna hastigast.
Finhacka tomat och basilika. Grovhacka oumph och blanda samman allt.

4. Placera bröden på en plåt och pensla över smöret. Låt grädda i cirka 10 minuter tills dess att de fått en fin och gyllene färg.

5. Ha på de två olika komponenterna. Jag valde att lägga oumphblandningen först och sedan spritsa på färskosten men det går ju såklart vilket som. Behändigast är nog tvärtom. Anpassa mängden efter antalet snittar du planerar att göra.
Smula över lite bjäst, flingsalt och ringla därefter över balsamico.
Nu är du redo för gästerna!