Ingredienser
Pajskal:
Brownie:
Bountylager:
Kolasås:
Instruktioner
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda samman alla ingredienser till pajdegen. När du fått en smidig deg, tryck ut den i en rymlig form med löstagbara kanter (jag hade 27cm x 27cm).
Ställ in i kylen under tiden som du…
3. Riv/mixa choklad. Blanda sedan samman med alla torringredienser i en rymlig bunke. Smält smör i en kastrull häll över torringredienserna.
Tillsätt kikärtsspad och vispa till en len smet.
4. Förgrädda pajskalet en snabbsväng mellan 8-10 minuter. Sänk sedan temperaturen till 175 grader.
5. Häll över browniesmeten i pajskalet och låt den grädda ytterligare 20-25 minuter.
Låt svalna.
6. Hetta upp kokosolja, grädde och rörsocker i en kastrull tills att sockerkristallerna löst upp sig. Ställ åt sidan.
Tillsätt resterande ingredienser till bountylagret och ha över brownien.
Ställ åt sidan.
Tillsätt resterande ingredienser till bountylagret och ha över brownien. Ställ i kylen.
7. Koka samman alla ingredienser till kolasåsen på medelsvag värme. Låt den tålmodigt puttra tills dess att kolasåsen inte längre är transparent.
Jag lät den gå längre än min klassiska kolasås just för att jag ville ha en kladdig samtidigt som ganska fast till koncistesen.
Låt svalna i rumstempur. Det ganska mycket också! Häll då sedan över bountylagret. Generöst tillsätt flingor med havssalt.
Låt kakan svalna så kolasåsen sätter sig.
Men inte i kylen vänner. Perfekt kolasås gillar rumstemperatur!
Serverades med en massa härliga småkakor bryttna ovanpå tillsammans med vaniljglass och ännu mer choklad. More is more med andra ord.
Allt självfallet vegetabiliskt!