Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Brownie i långpanna
Ingredienser
- Brownie 1 långpanna
- 750 gramsmör
- 10 dlsocker
- 5 dlkakao
- 10 tskvaniljsocker
- 10 stägg
- 10 dlvetemjöl
Smöra och bröa en långpanna eller klä den med bakplåtspapper. Smält smöret i en stor kastrull och dra av från värmen. Tillsätt kakao, socker och vaniljsockret. Blanda sedan i ett ägg åt gången. Sikta ner mjölet i smeten och vänd sedan ner det med stora tag. Häll smeten i en långpanna och baka av i ugnen på 165 grader i ca 15-17 min.
Det går utmärkt att vända ner olika smaksättningar t ex rostade jordnötter, kola, marshmallows m.m. Den går även kanon att frysa in i mindre bitar. Jag brukar använda brownie som garnityr på många av mina desserter. Hoppas det ska smaka.