Blötlägg bönorna i kallt vatten över natten eller ca 12 timmar. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg tomaterna i en ugnsform och ringla över olivolja, salt, peppar och lite socker. Sätt in i ugnen i ca 2 timmar. Sila av vattnet från bönorna och lägg i en ugnsfast form. Tillsätt vitlöksklyftor, timjan, lagerblad, citronskal (skala med potatisskalare), svartpeppar och olivolja. Slå över vatten. Lägg på folie som lock och baka i ugnen tills bönorna är klara ca 1 1/2-2 h. Rör om då och då, tillsätt eventuellt mer vatten om det behövs. Ta ut tomaterna och bönorna när dom är klara. Låt svalna något och sila sedan av skyn från bönorna. Plocka bort timjan, citronskal och pepparkorn men behåll vitlöken. Mosa sönder den i bönorna och rör om. Skiva brödet och stek i olivolja. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna. Skär rödlöken i ringar, hacka persiljan och hyvla osten. Blanda spenat, bönor, tomater, pumpakärnor, bröd, persilja, rödlök, parmesan och oliver. Smaka av med balsamvinäger, salt och peppar.