• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Breasola med auberginecrème och tomatsofrito

Breasola med auberginecrème och tomatsofrito

    Bild på Breasola med auberginecrème och tomatsofrito

    Ingredienser

    • Auberginecrème:

    • Tomatsofrito:

    Övrigt:

    salt
    olivolja
    socker
    16 skivor bresola

    Instruktioner

    Auberginecrème:

    Värm ugnen till 190 grader. Dela auberginen på längden och skär 1 cm djupt rutmönster på auberginens snittyta. Lägg auberginen med snittytan uppåt i en ugnsfast form. Blanda 1 msk olivolja med finhackad vitlök och ringla vitlöksoljan över auberginen. Ugnsbaka i ca 45 min eller tills auberginen är mjuk. Dra bort skalet från auberginen och mixa köttet med 2 msk olivolja och citronjuice. Smaka av med salt och låt svalna.

    Tomatsofrito:

    Skålla och skala tomaterna. Skala och finhacka vitlök och lök, fintärna tomaterna. Fräs löken mjuk i olivolja i en vid kastrull. Häll i tomaterna och koka ihop till en kompott. Smaka av med salt, socker och basilika.

    Lägg ut bresolan på 4 tallrikar och ringla över lite olivolja. Lägg på auberginecrèmen och tomatsofritton. Servera gärna med crostini.