Annons:

Grönsaker/Vegetariskt Tillbehör

Bräserad fänkål med citron och timjan

Ingredienser

  • Bräserad fänkål med citron och timjan:
  • 2
    st st
    fänkålsstånd, klyftade
  • 4
    st st
    vitlöksklyftor, skalade
  • ½
    st st
    citron, rivet skal
  • 1
    st st
    liten purjolök, i bitar
  • 2 ½
    dl dl
    vatten
  • 1
    st st
    fiskbuljongtärning
  • ½
    tsk tsk
    timjan
  • 1
    st st
    lagerblad
ev. persilja, hackad
olivolja
salt och svartpeppar

Fräs fänkål, vitlöksklyftor och purjolök i olivolja utan att det tar färg. Häll på vatten och lägg i fiskbuljong, timjan och lagerblad. Låt puttra ca 20 minuter tills fänkålen är genomkokt. Smaka av med citronskal- och saft, salt, svartpeppar och avsluta med persilja.