Grönsaker/Vegetariskt
Tillbehör
Bräserad fänkål med citron och timjan
Ingredienser
- Bräserad fänkål med citron och timjan:
-
2stfänkålsstånd, klyftade
-
4stvitlöksklyftor, skalade
-
½stcitron, rivet skal
-
1stliten purjolök, i bitar
-
2 ½dlvatten
-
1stfiskbuljongtärning
-
½tsktimjan
-
1stlagerblad
ev. persilja, hackad
olivolja
salt och svartpeppar
olivolja
salt och svartpeppar
Fräs fänkål, vitlöksklyftor och purjolök i olivolja utan att det tar färg. Häll på vatten och lägg i fiskbuljong, timjan och lagerblad. Låt puttra ca 20 minuter tills fänkålen är genomkokt. Smaka av med citronskal- och saft, salt, svartpeppar och avsluta med persilja.