Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Bräserad fänkål med citron och timjan - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Bräserad fänkål med citron och timjan

Ingredienser

  • Bräserad fänkål med citron och timjan:
    • 2 stfänkålsstånd, klyftade
    • 4 stvitlöksklyftor, skalade
    • ½ stcitron, rivet skal
    • 1 stliten purjolök, i bitar
    • 2 ½ dlvatten
    • 1 stfiskbuljongtärning
    • ½ tsktimjan
    • 1 stlagerblad
  • ev. persilja, hackad
    olivolja
    salt och svartpeppar

Fräs fänkål, vitlöksklyftor och purjolök i olivolja utan att det tar färg. Häll på vatten och lägg i fiskbuljong, timjan och lagerblad. Låt puttra ca 20 minuter tills fänkålen är genomkokt. Smaka av med citronskal- och saft, salt, svartpeppar och avsluta med persilja.