- Recept
Bräserad fänkål med citron och timjan
Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Bräserad fänkål med citron och timjan
Bräserad fänkål med citron och timjan
Ingredienser
- Bräserad fänkål med citron och timjan:
- 2 stfänkålsstånd, klyftade
- 4 stvitlöksklyftor, skalade
- ½ stcitron, rivet skal
- 1 stliten purjolök, i bitar
- 2 ½ dlvatten
- 1 stfiskbuljongtärning
- ½ tsktimjan
- 1 stlagerblad
- ev. persilja, hackad
olivolja
salt och svartpeppar
Fräs fänkål, vitlöksklyftor och purjolök i olivolja utan att det tar färg. Häll på vatten och lägg i fiskbuljong, timjan och lagerblad. Låt puttra ca 20 minuter tills fänkålen är genomkokt. Smaka av med citronskal- och saft, salt, svartpeppar och avsluta med persilja.