Braai-grill på sydafrikanska

Braai-grill på sydafrikanska
    Bild på Braai-grill på sydafrikanska

    Inga ingredienser tillgängliga.

    Övrigt:

    Ingredienser
    - kycklinglår med skinn
    - lamm och fläskkotletter
    - kryddiga korvar

    RUB
    - vitlökspulver
    - lökpulver
    - krossade korrianderfrön
    - paprikapulver (gärna rökt)
    - krossade nejlikor
    - salt

    GRÖNT PÅ GRILLEN
    - majs
    - paprikor

    ENDIV OCH BÖNSALLAD
    - endivblad
    - blandade bönor
    - silverlök
    - persilja
    - grönt äpple
    - Olivolja
    - rosévinäger
    - salt och peppar

    BRAAI NUTS, APRICOTS AND SWEET POTATOES
    - blandade nötter och mandel
    - sötpotatis, kokt skuren i skivor eller tärningar
    - rökt paprikapulver
    - currypulver
    - salt
    - torkade aprikoser
    - korianderknippen
    - lönnsirap

    MYNTAYOGHURT
    - grekisk yoghurt
    - olivolja
    - flytande honung
    - pressad vitlök
    - myntablad
    - salt

    Instruktioner

    Braai-grill på sydafrikanska

    Beskrivning

    Braai eller grill på svenska kan utföras på många sätt, det viktigaste är att tillagningen sker på grill med kol och ved. I receptet har jag använt mig av spansk grillkol och vedklabbar av äppleträd. Ordet braai kommer från Afrikaans braaivleis och betyder ”grillat kött” och ett sydafrikanskt rött vin är givetvis vinvalet till denna härliga BBQ.

    Tillagning

    1. Rubba kotletter och kyckling och grilla på hög temperatur.

    2. Endive o bönsallad: Skär, skölj och hacka silverlök och skiva äpplet. Blanda bönor, silverlök, persilja, äppleskivor tillsammans med en skvätt olivolja och vinäger, lägg upp på krispiga endivblad.

    3. Braai nuts, apricots and sweet potatoes: rosta nötterna i en torr panna, strö över kryddor och delade aprikoser. Häll över en skvätt lönnsirap och slunga runt i pannan. Blanda i den kokta sötpotatisen och garnera med färsk koriander. Servera på direkt i pannan eller lägg upp snyggt på ett stort fat.

    4. Myntayoghurt: Vispa samman yoghurt tillsammans med en rejäl skvätt olivolja tills den går ihop. Ringla honung över, pressa i en klyfta vitlök och rör ihop. Avsluta med finskurna myntablad och smaka av med salt.