svartpeppar">
Bouillabaise med rouille och frasiga krutonger
Krutonger:
Sätt ugnen på 200 grader. Skiva vitt surdegsbröd tunt och lägg på en plåt. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Baka i ugnen tills de är ljust bruna och frasiga. Låt vila på hushållspapper.
Metod:
Koka potatisen mjuk. Koka paprika och chili i vatten ca 5 minuter, de ska bli helt mjuka. Lägg paprika, chili, saffran, salt och potatis i en bunke tillsammans med vitlök och citronjuice. Mixa slätt med stavmixer eller i en matberedare. Tillsätt oljan i en tunn stråle under fortsatt mixning till en majonnäsliknande konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Fräs grönsakerna i olivoljan tillsammans med saffran. Tillsätt vatten, fiskbuljong, vitt vin, tomater och timjan. Sjud i 10-15 min. Tillsätt fisken och pilgrimsmusslorna. Sjud ca 5 min. Vänd sist ner räkorna. Smaka av med salt och peppar.
Servera fiskgrytan med rouille och krispiga krutonger.