Svenska flaggan
  • Recept
  • Bönsallad med apelsin, rödbetor och vegansk senapsdressing

Hämtar annons

Bönsallad med apelsin, rödbetor och vegansk senapsdressing -

Recept av Redaktionen

Bönsallad med apelsin, rödbetor och vegansk senapsdressing

Bönsallad med apelsin, rödbetor och vegansk senapsdressing.

Ingredienser

  • Bönsallad med apelsin & rödbetor
    • 6 stRödbetor (cirka 4-6 stycken)
    • 600 gramBladsallad enligt eget tycke och smak
    • 2 stBlodapelsiner
    • 240 gramSmörbönor (en burk är cirka)
    • 2 stRödlök, i fina tunna ringar.
  • Senapsdressing
    • 1 mskDijonsenap
    • 1 mskSöt skånsk senap
    • ½ dlVitvinsvinäger
    • ½ dlFinhackad dragon (eller annan grön färsk ört)
    • ½ dlYoghurt (vegansk eller vanlig)
    • 2 dlOlja
  • Smaksätt med salt, svartpeppar och eventuellt lite extra vinäger om du behöver balansera upp syran.

Bönsallad med apelsin, rödbetor och vegansk senapsdressing

Börja med att koka rödbetorna, skala dem och skär dem i klyftor. Rensa och skär alla andra grönsaker fint. Skölj bönorna. Blanda ihop din sallad och lägg den på ett fat.

Nu är det dags för dressingen. Blanda senapssorterna med vinäger och yoghurt, skaka ihop med oljan. Smaka av med finhackad gröna örter, salt, peppar och eventuellt lite citronsaft eller vinäger. Är den för tjock så späd med vatten.  Häll den över salladen, strö melonkärnor på toppen och ät!