Ingredienser
Bönbullar, ca 30 st:
Panering:
Yoghurtsås med ajvar relish:
Saffranscouscous:
Övrigt:
Instruktioner
Bönbullar:
Skölj bönorna om de kommer från burk. Mixa dem grovt. Rör ihop bönorna med övriga ingredienser. Forma små bollar med vattensköljda händer och vänd dem i en blandning av sesamfrön och ströbröd. Stek bollarna i smör och/eller olja i ca 5 minuter.
Yoghurtsås med ajvar relish
Rör ihop yoghurt och ajvar, smaka av med salt
Saffranscouscous
Koka upp vattnet i en kastrull och rör ut buljongen. Tillsätt saffran och couscous. Rör slätt och lägg på ett lock. Låt stå ca 5 minuter. Fluffa upp couscousen med en gaffel och lägg ut på ett stort fat. Låt svalna något. Blanda i paprika, rivet citronskal och persilja.