Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Boerewurs - DinVinguide

Recept av Anders Léven

Boerewurs

Sydafrikansk korv av Anders Levén

Ingredienser

  • Boerewurs
    • 1 ½ kgvildsvin
    • 1 ½ kgdovvilt
    • ½ kgvildsvinsfett
    • 60 gramnitritsalt (färdigblandat med kokssalt)
    • ½ dlrödvinsvinäger
    • 2 klyftavitlök
    • 2 mskWorcestersås
    • 1 dlpotatismjöl
    • 10 grammald svartpeppar
    • 15 gramkoriander
    • 3 grammald muskot
    • 3 grammald timjan
    • 1 grammalda nejlikor
    • 3 grammalda lagerblad
  • chiliflakes
    fjälster ca 10 meter

Boerewurs

 

Salta köttet dagen innan och förvara i kylen övertäckt. Mal allt grovt och blanda för hand med övriga ingredienser. Trä fjälstret (lamm- eller svintarm) på korvhornet. Fyll fjälstret med korv­smeten. Stoppa inte för hårt. Dela av vid lämplig längd genom att sno av korven eller genom att binda, t ex med steksnöre. Gör om möjligt en lång korv om ca fem meter och rulla till en spiral. Använd sedan ett klämgaller och lägg korven som en stor snäcka och grilla långsamt över en kolbädd.