- Recept
Blomkålssoppa med parmesan
Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Blomkålssoppa med parmesan
Blomkålssoppa med parmesan
Ingredienser
- Blomkålssoppa med parmesan:
- 1500 gramblomkål
- 3 stgula lökar
- 6 stvitlöksklyftor
- 2 ½ lvatten
- 5 sthönsbuljongtärningar
- 4 ½ dlfärskriven parmesan
- 2 tsksalt
- olja eller smör
peppar
Blomkålssoppa med parmesan
Underbart god och smakrik soppa av blomkål. Det blir en stor sats men soppan går utmärkt att frysa in till snabba luncher och middagar eller kanske vinterutflykten.
Ansa och bryt/skär blomkålen i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek lök och vitlök i smör eller olja i en gryta 2-3 min. Tillsätt vatten och smulad buljongtärningar. Lägg i blomkålen och koka den mjuk, ca 12-15 min. Mixa soppan slät och rör i ost. Smaka av med salt och peppar.