Svenska flaggan
  • Recept
  • Blomkålssoppa med parmesan

Hämtar annons

soppa

Recept av Redaktionen

Blomkålssoppa med parmesan

Blomkålssoppa med parmesan

Ingredienser

  • Blomkålssoppa med parmesan:
    • 1500 gramblomkål
    • 3 stgula lökar
    • 6 stvitlöksklyftor
    • 2 ½ lvatten
    • 5 sthönsbuljongtärningar
    • 4 ½ dlfärskriven parmesan
    • 2 tsksalt
  • olja eller smör
    peppar

Blomkålssoppa med parmesan

Underbart god och smakrik soppa av blomkål. Det blir en stor sats men soppan går utmärkt att frysa in till snabba luncher och middagar eller kanske vinterutflykten.

Ansa och bryt/skär blomkålen i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek lök och vitlök i smör eller olja i en gryta 2-3 min. Tillsätt vatten och smulad buljongtärningar. Lägg i blomkålen och koka den mjuk, ca 12-15 min. Mixa soppan slät och rör i ost. Smaka av med salt och peppar.