Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Blomkålssoppa med bacon och rostad lök
Blomkålssoppa med bacon och rostad lök
Ingredienser
- Blomkålssoppa med bacon och rostad lök 8 port á 4,5 dl
- 2 stblomkålshuvud, ca 600 g/st
- 2 stgula lökar
- 1 tskolja
- 2 stbuljongtärningar
- 16 dlvatten
- 2 tsksalt
- 4 dlmatlagningsgrädde eller hälften grädde och hälften mjölk
- 1 krmcayennepeppar
- 2 mskvitvinsvinäger
- 3 stbaconpaket
- 1 dlrostad lök
Blomkålssoppa med bacon och rostad lök
Skär blomkålen i bitar men spara ca 2 dl små buketter till garnering. Skala och hacka löken. Fräs den och blomkålen i oljan i en gryta. Tillsätt buljong, vatten och salt. Låt koka i ca 15 min eller tills blomkålen är mjuk. Mixa blomkålen med mixerstav till en slät soppa. Tillsätt grädden och smaksätt med cayennepeppar och vinäger. Smaka av med salt. Strimla bacon och stek det knaprigt i stekpanna, låt det rinna av på hushållspapper. Toppa soppan med små blomkålsbuketter, bacon och rostad lök.