• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Blomkålspuré, stekt falukorv och sparris med brynt smör och rostad mandel

Blomkålspuré, stekt falukorv och sparris med brynt smör och rostad mandel

Blomkålspuré, stekt falukorv och sparris med brynt smör och rostad mandel
    Blomkålspuré, stekt falukorv och sparris med brynt smör och rostad mandel

    Ingredienser

    • Puré:

    • Korv:

    • Sparris:

    Övrigt:

    Puré:
    mjölk, grädde eller créme fraiche
    smör
    salt
    peppar

    Sparris:
    smör, brynt
    flagad mandel, rostad

    Instruktioner

    Koka blomkålen i saltat vatten (eller buljong om mer smak önskas) tills den är mjuk rakt igenom. Häll av vattnet och mixa sönder kålen med en stavmixer eller i assistent. Smaksätt purén med mjölk, smör, salt och peppar.

    Stek korven och bryn smöret samtidigt i en kastrull.

    Tvätta sparrisstänglarna i kallt vatten, skala och skär eventuellt bort någon centimeter nedtill. Välj en kastrull som är tillräckligt stor så att stänglarna kan ligga i hela sin längd. Koka upp vatten och salta, man kan även lägga i lite socker och en klick smör. Beroende på hur tjocka stänglarna är kokas dem mellan 8 – 15 minuter, prova med en sticka, koka dem inte för mjuka.

    Servering: Lägg upp purén, korven och sparrisen på tallrikar. Häll över brynt smör och mandel.