- Recept
Blomkålspuré med frasig strömming fylld med färskost, citron och timjan
Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Blomkålspuré med frasig strömming fylld med färskost, citron och timjan
Blomkålspuré med frasig strömming fylld med färskost, citron och timjan
Ingredienser
- Blomkålspuré:
- 1 lvatten
- 2 stgrönsaksbuljongtärningar eller motsvarande fond
- 1 kgblomkål, i bitar
- 20 gramsmör
- 3 mskgrädde
- ½ tsksalt
- ½ tsksvartpeppar
- Strömming:
- 100 gramphiladelphiaost
- ½ stcitron, rivet skal
- 300 gramströmmingsflundra
- 1 dlgrovt rågmjöl
- 1 dlpanko eller ströbröd
- salt
timjan, repade blad efter smak
peppar
smör till stekning
Blomkål:
Koka upp vatten och buljongtärningar, lägg i kålen och koka tills den är mjuk, 3-5 minuter. Häll av vattnet och mixa kålen slät. Tillsätt smör och grädde under mixningen och smaka av med salt och peppar.
Strömming:
Blanda färskost och citronskal, smaka av med salt och peppar. Klipp av ryggfenorna på strömmingen. Klicka lite philadelphiaröra på ena sidan av strömmingen och vik ihop på längden. Blanda mjöl och stöbröd med salt och peppar. Vänd fisken i paneringen och stek i smör på medelvärme ca 1-2 minuter per sida.