- Recept
Blinier med nässlor, Kalixlöjrom, gräddfil och gräslök
Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Blinier med nässlor, Kalixlöjrom, gräddfil och gräslök
Blinier med nässlor, Kalixlöjrom, gräddfil och gräslök
Ingredienser
- Blinier med nässlor, Kalixlöjrom, gräddfil och gräslök
- 15 gramjäst
- 1 tsksalt
- 2 ½ dlmjölk
- 1 dlvetemjöl
- 1 dlbovetemjöl
- 1 llöst packade späda nässlor
- 1 stäggula
- 1 stäggvita
- Tillbehör:
Kalixlöjrom eller annan typ av rom
gräddfil
gräslök
gräslöksblommor
Blinier med nässlor, Kalixlöjrom, gräddfil och gräslök
Blinier:
Koka upp vatten i en kastrull, blanchera hastigt nässlorna. Häll av vattnet och spola dem med kallt vatten. Krama ur vattnet och hacka dem fint. Rör ut jäst och salt i ljummen mjölk. Tillsätt vetemjöl, bovetemjöl, nässlor och äggula. Vispa smeten jämn och låt jäsa i 30 minuter. Vispa äggvitan hård och vänd ner i smeten. Stek plättarna i smörad plättlagg eller i utstickare.
Montering:
Toppa de nystekta blinierna med en klick gräddfil, Kalixlöjrom, gräslök och gräslöksblommor. Servera direkt!