Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo
  • Recept
  • Blinier med nässlor, Kalixlöjrom, gräddfil och gräslök

Hämtar annons

Blinier med nässlor, Kalixlöjrom, gräddfil och gräslök

Recept av Redaktionen

Blinier med nässlor, Kalixlöjrom, gräddfil och gräslök

Blinier med nässlor, Kalixlöjrom, gräddfil och gräslök

Ingredienser

  • Blinier med nässlor, Kalixlöjrom, gräddfil och gräslök
    • 15 gramjäst
    • 1 tsksalt
    • 2 ½ dlmjölk
    • 1 dlvetemjöl
    • 1 dlbovetemjöl
    • 1 llöst packade späda nässlor
    • 1 stäggula
    • 1 stäggvita
  • Tillbehör:

    Kalixlöjrom eller annan typ av rom

    gräddfil

    gräslök

    gräslöksblommor

Blinier med nässlor, Kalixlöjrom, gräddfil och gräslök

Blinier:
Koka upp vatten i en kastrull, blanchera hastigt nässlorna. Häll av vattnet och spola dem med kallt vatten. Krama ur vattnet och hacka dem fint. Rör ut jäst och salt i ljummen mjölk. Tillsätt vetemjöl, bovetemjöl, nässlor och äggula. Vispa smeten jämn och låt jäsa i 30 minuter. Vispa äggvitan hård och vänd ner i smeten. Stek plättarna i smörad plättlagg eller i utstickare.

Montering:
Toppa de nystekta blinierna med en klick gräddfil, Kalixlöjrom, gräslök och gräslöksblommor. Servera direkt!