• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Blinier med nässlor, Kalixlöjrom, gräddfil och gräslök

Blinier med nässlor, Kalixlöjrom, gräddfil och gräslök

Blinier med nässlor, Kalixlöjrom, gräddfil och gräslök
    Blinier med nässlor, Kalixlöjrom, gräddfil och gräslök

    Ingredienser

    • Blinier med nässlor, Kalixlöjrom, gräddfil och gräslök

    Övrigt:

    Tillbehör:

    Kalixlöjrom eller annan typ av rom

    gräddfil

    gräslök

    gräslöksblommor

    Instruktioner

    Blinier med nässlor, Kalixlöjrom, gräddfil och gräslök

    Blinier:
    Koka upp vatten i en kastrull, blanchera hastigt nässlorna. Häll av vattnet och spola dem med kallt vatten. Krama ur vattnet och hacka dem fint. Rör ut jäst och salt i ljummen mjölk. Tillsätt vetemjöl, bovetemjöl, nässlor och äggula. Vispa smeten jämn och låt jäsa i 30 minuter. Vispa äggvitan hård och vänd ner i smeten. Stek plättarna i smörad plättlagg eller i utstickare.

    Montering:
    Toppa de nystekta blinierna med en klick gräddfil, Kalixlöjrom, gräslök och gräslöksblommor. Servera direkt!