Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Blinier med nässlor, Kalixlöjrom, gräddfil och gräslök - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Blinier med nässlor, Kalixlöjrom, gräddfil och gräslök

Ingredienser

  • Blinier med nässlor, Kalixlöjrom, gräddfil och gräslök
    • 15 gramjäst
    • 1 tsksalt
    • 2 ½ dlmjölk
    • 1 dlvetemjöl
    • 1 dlbovetemjöl
    • 1 llöst packade späda nässlor
    • 1 stäggula
    • 1 stäggvita
  • Tillbehör:

    Kalixlöjrom eller annan typ av rom

    gräddfil

    gräslök

    gräslöksblommor

Blinier:
Koka upp vatten i en kastrull, blanchera hastigt nässlorna. Häll av vattnet och spola dem med kallt vatten. Krama ur vattnet och hacka dem fint. Rör ut jäst och salt i ljummen mjölk. Tillsätt vetemjöl, bovetemjöl, nässlor och äggula. Vispa smeten jämn och låt jäsa i 30 minuter. Vispa äggvitan hård och vänd ner i smeten. Stek plättarna i smörad plättlagg eller i utstickare.

Montering:
Toppa de nystekta blinierna med en klick gräddfil, Kalixlöjrom, gräslök och gräslöksblommor. Servera direkt!