• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Blåmusselgryta med chorizo och potatis

Blåmusselgryta med chorizo och potatis

Blåmusselgryta med chorizo och potatis
    Blåmusselgryta med chorizo och potatis Fredrik Schelin

    Ingredienser

    • Blåmusselgryta med chorizo och potatis:

    • Tillbehör:

    Instruktioner

    Blåmusselgryta med chorizo och potatis

    Skala och skiva potatisen. Hetta upp rapsoljan i en stor stekpanna. Stek potatisskivorna mjuka, 15-20 minuter. Rör om och vänd dem då och då. Skala och hacka löken. Skiva korven. Kontrollera att alla musslorna lever genom att knacka dem i diskbänken. De som inte sluter sig kastas. Borsta musslorna rena under rinnande vatten. Dra bort skägget. Fräs löken mjuk i olivolja i en gryta, 3-4 minuter. Blanda i korven, smulad buljongtärning och oskalade vitlöksklyftor. Häll på vin och koka under omrörning 2-3 min. Lägg i musslorna. Koka dem på högsta värme under lock ca 5 min. Skaka grytan 1-2 gånger under tiden. Släng bort de musslor som inte har öppnat sig. Sätt ugnen på 250 grader. Skär baguetten i skivor. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med olivolja. Rosta mitt i ugnen ca 5 min, till de fått fin färg. Häll grädden i grytan och koka ca 2 min utan lock. Krydda med salt. Tillsätt persilja. Servera musslorna i djupa tallrikar tillsammans med potatis, spad och rostade baguetteskivor.

    Kommentar: Vi var tre personer som åt och det var lagom som huvudrätt, receptet räcker bra till fyra om man serverar grytan som en förrätt. Jag tog 1 gul lök istället för scharlottenlökar och serverade brödet orostat för att kunna suga upp den goda soppan. Nästa gång väljer jag att inte servera potatis till eller gör ugnsrostad klyftpotatis.

    Blåmusselgryta med chorizo och potatis - DinVinguide | DinVinguide.se