Annons:

Dessert

Björnbärskompott med maräng

Ingredienser

  • Kompott:
  • 250
    gram gram
    frysta björnbär
  • 1
    dl dl
    strösocker
  • 1
    msk msk
    färskpressad citronjuice
  • Maräng:
  • 3
    st st
    äggvitor
  • 225
    ml ml
    socker
  • 1
    tsk tsk
    vinäger
ev lite potatismjöl eller maizena

Sätt ugnen på 225 grader. Koka upp de frysta björnbären med sockret. Tillsätt citronjuicen och koka i några minuter. Rör försiktigt så att bären håller sig så hela som möjligt. Red ev med potatismjöl eller maizena. Fördela kompotten i fyra mindre ugnsfasta skålar. Vispa vitorna hårt, tillsätt sockret lite i sänder under vispning till en seg smet. Vispa ner vinägern. Skeda eller spritsa marängen i skålarna och grädda ca 5 min eller tills marängen fått lite färg. Servera.