Annons:

Grönsaker/Vegetariskt

Biffar av kidneybönor med spiskummin, blomkålstabbouleh, vitlöksstekta gröna bönor och tzatziki

Ingredienser

  • Biffar av kidneybönor:
  • 2
    st st
    frp kidneybönor (à 400 g)
  • 2
    st st
    ägg
  • 2
    tsk tsk
    mald spiskummin
  • 1
    tsk tsk
    salt
  • 1
    krm krm
    svartpeppar
  • ½
    kruka krukor
    koriander eller persilja, hackad
  • ½
    st st
    rödlök, finhackad
  • ½
    dl dl
    Maizena majsstärkelse
  • Blomkålstabbouleh:
  • 1
    st st
    blomkålshuvud
  • 1
    st st
    citron, saften
  • 1
    msk msk
    olivolja
  • 1
    dl dl
    hackad persilja
  • ½
    dl dl
    hackad mynta
  • 250
    droppe droppar
    cocktailtomater
olja
salt
svartpeppar

Biffar av kidneybönor:

 

Spola av bönorna med kallt vatten och låt dem rinna av. Mixa dem tillsammans med ägg, spiskummin, salt och peppar. Rör ner koriander/persilja, lök och Maizena i bönsmeten. Klicka ut smeten till biffar i en stekpanna med olja och stek ca 3 minuter på varje sida.

Blomkålstabbouleh:
Bryt blomkålen i buketter och lägg i en matberedare. Mixa till en grynig konsistens. Lägg i en skål och pressa saften från citronen över. Tillsätt olivolja, persilja och mynta och blanda om ordentligt. Smaka av med salt och peppar. Dela tomaterna och vänd ner i salladen.
Tzatziki:

tjock yoghurt

gurka

vitlök

salt

dill

Riv gurkan och salta lite, låt den rinna av i durkslag. Krama ur överflödig vätska efter en stund. Blanda med yoghurt, salt och vitlök efter smak. Smaksätt gärna med dill.

Vitlöksstekta gröna bönor:

färska gröna bönor

vitlök

olja

salt

peppar

Stek bönor i olja på hög värme, lägg i hackad vitlök och salta. Slå på lite vatten och låt det koka bort. Klart!

MONTERING:

Lägg upp och ät, inga konstigheter!