Grönsaker/Vegetariskt
Biffar av kidneybönor med spiskummin, blomkålstabbouleh, vitlöksstekta gröna bönor och tzatziki
Ingredienser
- Biffar av kidneybönor:
-
2stfrp kidneybönor (à 400 g)
-
2stägg
-
2tskmald spiskummin
-
1tsksalt
-
1krmsvartpeppar
-
½krukorkoriander eller persilja, hackad
-
½strödlök, finhackad
-
½dlMaizena majsstärkelse
- Blomkålstabbouleh:
-
1stblomkålshuvud
-
1stcitron, saften
-
1mskolivolja
-
1dlhackad persilja
-
½dlhackad mynta
-
250dropparcocktailtomater
olja
salt
svartpeppar
salt
svartpeppar
Biffar av kidneybönor:
Spola av bönorna med kallt vatten och låt dem rinna av. Mixa dem tillsammans med ägg, spiskummin, salt och peppar. Rör ner koriander/persilja, lök och Maizena i bönsmeten. Klicka ut smeten till biffar i en stekpanna med olja och stek ca 3 minuter på varje sida.
Blomkålstabbouleh:
Bryt blomkålen i buketter och lägg i en matberedare. Mixa till en grynig konsistens. Lägg i en skål och pressa saften från citronen över. Tillsätt olivolja, persilja och mynta och blanda om ordentligt. Smaka av med salt och peppar. Dela tomaterna och vänd ner i salladen.
Tzatziki:
tjock yoghurt
gurka
vitlök
salt
dill
Riv gurkan och salta lite, låt den rinna av i durkslag. Krama ur överflödig vätska efter en stund. Blanda med yoghurt, salt och vitlök efter smak. Smaksätt gärna med dill.
Vitlöksstekta gröna bönor:
färska gröna bönor
vitlök
olja
salt
peppar
Stek bönor i olja på hög värme, lägg i hackad vitlök och salta. Slå på lite vatten och låt det koka bort. Klart!
MONTERING:
Lägg upp och ät, inga konstigheter!