Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Biffar av kidneybönor med spiskummin, blomkålstabbouleh, vitlöksstekta gröna bönor och tzatziki - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Biffar av kidneybönor med spiskummin, blomkålstabbouleh, vitlöksstekta gröna bönor och tzatziki

Ingredienser

  • Biffar av kidneybönor:
    • 2 stfrp kidneybönor (à 400 g)
    • 2 stägg
    • 2 tskmald spiskummin
    • 1 tsksalt
    • 1 krmsvartpeppar
    • ½ krukakoriander eller persilja, hackad
    • ½ strödlök, finhackad
    • ½ dlMaizena majsstärkelse
  • Blomkålstabbouleh:
    • 1 stblomkålshuvud
    • 1 stcitron, saften
    • 1 mskolivolja
    • 1 dlhackad persilja
    • ½ dlhackad mynta
    • 250 droppecocktailtomater
  • olja
    salt
    svartpeppar

Biffar av kidneybönor:

 

Spola av bönorna med kallt vatten och låt dem rinna av. Mixa dem tillsammans med ägg, spiskummin, salt och peppar. Rör ner koriander/persilja, lök och Maizena i bönsmeten. Klicka ut smeten till biffar i en stekpanna med olja och stek ca 3 minuter på varje sida.

Blomkålstabbouleh:
Bryt blomkålen i buketter och lägg i en matberedare. Mixa till en grynig konsistens. Lägg i en skål och pressa saften från citronen över. Tillsätt olivolja, persilja och mynta och blanda om ordentligt. Smaka av med salt och peppar. Dela tomaterna och vänd ner i salladen.
Tzatziki:

tjock yoghurt

gurka

vitlök

salt

dill

Riv gurkan och salta lite, låt den rinna av i durkslag. Krama ur överflödig vätska efter en stund. Blanda med yoghurt, salt och vitlök efter smak. Smaksätt gärna med dill.

Vitlöksstekta gröna bönor:

färska gröna bönor

vitlök

olja

salt

peppar

Stek bönor i olja på hög värme, lägg i hackad vitlök och salta. Slå på lite vatten och låt det koka bort. Klart!

MONTERING:

Lägg upp och ät, inga konstigheter!