Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo
  • Recept
  • Biffar av kidneybönor med spiskummin, blomkålstabbouleh, vitlöksstekta gröna bönor och tzatziki

Hämtar annons

Tabbouleh

Recept av Redaktionen

Biffar av kidneybönor med spiskummin, blomkålstabbouleh, vitlöksstekta gröna bönor och tzatziki

Biffar av kidneybönor med spiskummin, blomkålstabbouleh, vitlöksstekta gröna bönor och tzatziki

Ingredienser

  • Biffar av kidneybönor:
    • 2 stfrp kidneybönor (à 400 g)
    • 2 stägg
    • 2 tskmald spiskummin
    • 1 tsksalt
    • 1 krmsvartpeppar
    • ½ krukakoriander eller persilja, hackad
    • ½ strödlök, finhackad
    • ½ dlMaizena majsstärkelse
  • Blomkålstabbouleh:
    • 1 stblomkålshuvud
    • 1 stcitron, saften
    • 1 mskolivolja
    • 1 dlhackad persilja
    • ½ dlhackad mynta
    • 250 droppecocktailtomater
  • olja
    salt
    svartpeppar

Biffar av kidneybönor med spiskummin, blomkålstabbouleh, vitlöksstekta gröna bönor och tzatziki

Biffar av kidneybönor:

Spola av bönorna med kallt vatten och låt dem rinna av. Mixa dem tillsammans med ägg, spiskummin, salt och peppar. Rör ner koriander/persilja, lök och Maizena i bönsmeten. Klicka ut smeten till biffar i en stekpanna med olja och stek ca 3 minuter på varje sida.

Blomkålstabbouleh:
Bryt blomkålen i buketter och lägg i en matberedare. Mixa till en grynig konsistens. Lägg i en skål och pressa saften från citronen över. Tillsätt olivolja, persilja och mynta och blanda om ordentligt. Smaka av med salt och peppar. Dela tomaterna och vänd ner i salladen.
Tzatziki:

tjock yoghurt

gurka

vitlök

salt

dill

Riv gurkan och salta lite, låt den rinna av i durkslag. Krama ur överflödig vätska efter en stund. Blanda med yoghurt, salt och vitlök efter smak. Smaksätt gärna med dill.

Vitlöksstekta gröna bönor:

färska gröna bönor

vitlök

olja

salt

peppar

Stek bönor i olja på hög värme, lägg i hackad vitlök och salta. Slå på lite vatten och låt det koka bort. Klart!

MONTERING:

Lägg upp och ät, inga konstigheter!