• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Biffar av kidneybönor med spiskummin, blomkålstabbouleh, vitlöksstekta gröna bönor och tzatziki

Biffar av kidneybönor med spiskummin, blomkålstabbouleh, vitlöksstekta gröna bönor och tzatziki

Biffar av kidneybönor med spiskummin, blomkålstabbouleh, vitlöksstekta gröna bönor och tzatziki
    Tabbouleh

    Ingredienser

    • Biffar av kidneybönor:

    • Blomkålstabbouleh:

    Övrigt:

    olja
    salt
    svartpeppar

    Instruktioner

    Biffar av kidneybönor med spiskummin, blomkålstabbouleh, vitlöksstekta gröna bönor och tzatziki

    Biffar av kidneybönor:

    Spola av bönorna med kallt vatten och låt dem rinna av. Mixa dem tillsammans med ägg, spiskummin, salt och peppar. Rör ner koriander/persilja, lök och Maizena i bönsmeten. Klicka ut smeten till biffar i en stekpanna med olja och stek ca 3 minuter på varje sida.

    Blomkålstabbouleh:
    Bryt blomkålen i buketter och lägg i en matberedare. Mixa till en grynig konsistens. Lägg i en skål och pressa saften från citronen över. Tillsätt olivolja, persilja och mynta och blanda om ordentligt. Smaka av med salt och peppar. Dela tomaterna och vänd ner i salladen.
    Tzatziki:

    tjock yoghurt

    gurka

    vitlök

    salt

    dill

    Riv gurkan och salta lite, låt den rinna av i durkslag. Krama ur överflödig vätska efter en stund. Blanda med yoghurt, salt och vitlök efter smak. Smaksätt gärna med dill.

    Vitlöksstekta gröna bönor:

    färska gröna bönor

    vitlök

    olja

    salt

    peppar

    Stek bönor i olja på hög värme, lägg i hackad vitlök och salta. Slå på lite vatten och låt det koka bort. Klart!

    MONTERING:

    Lägg upp och ät, inga konstigheter!

    Biffar av kidneybönor med spiskummin, blomkålstabbouleh, vitlöksstekta | DinVinguide.se