- Recept
Biffar av kidneybönor med spiskummin, blomkålstabbouleh, vitlöksstekta gröna bönor och tzatziki
Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Biffar av kidneybönor med spiskummin, blomkålstabbouleh, vitlöksstekta gröna bönor och tzatziki
Biffar av kidneybönor med spiskummin, blomkålstabbouleh, vitlöksstekta gröna bönor och tzatziki
Ingredienser
- Biffar av kidneybönor:
- 2 stfrp kidneybönor (à 400 g)
- 2 stägg
- 2 tskmald spiskummin
- 1 tsksalt
- 1 krmsvartpeppar
- ½ krukakoriander eller persilja, hackad
- ½ strödlök, finhackad
- ½ dlMaizena majsstärkelse
- Blomkålstabbouleh:
- 1 stblomkålshuvud
- 1 stcitron, saften
- 1 mskolivolja
- 1 dlhackad persilja
- ½ dlhackad mynta
- 250 droppecocktailtomater
- olja
salt
svartpeppar
Biffar av kidneybönor med spiskummin, blomkålstabbouleh, vitlöksstekta gröna bönor och tzatziki
Biffar av kidneybönor:
Spola av bönorna med kallt vatten och låt dem rinna av. Mixa dem tillsammans med ägg, spiskummin, salt och peppar. Rör ner koriander/persilja, lök och Maizena i bönsmeten. Klicka ut smeten till biffar i en stekpanna med olja och stek ca 3 minuter på varje sida.
tjock yoghurt
gurka
vitlök
salt
dill
Riv gurkan och salta lite, låt den rinna av i durkslag. Krama ur överflödig vätska efter en stund. Blanda med yoghurt, salt och vitlök efter smak. Smaksätt gärna med dill.
Vitlöksstekta gröna bönor:
färska gröna bönor
vitlök
olja
salt
peppar
Stek bönor i olja på hög värme, lägg i hackad vitlök och salta. Slå på lite vatten och låt det koka bort. Klart!
MONTERING:
Lägg upp och ät, inga konstigheter!