Svenska flaggan
  • Recept
  • Biff Rydberg på lövbiff med vitlökssmör

Hämtar annons

Biff Rydberg

Recept av Redaktionen

Biff Rydberg på lövbiff med vitlökssmör

Biff Rydberg på lövbiff med vitlökssmör

Ingredienser

  • Biff Rydberg på lövbiff:
    • 600 gramlövbiff, strimlad
    • 2 stgula lökar, finhackade
    • 8 stmedelstora potatisar, skalade
  • Vitlökssmör:
    • 100 gramsmör, rumsvarmt
    • ½ tsksalt
    • 2 stvitlöksklyftor, pressade
    • ½ krukapersilja, hackad
  • smör och olja till stekning
    salt
    peppar

Biff Rydberg på lövbiff med vitlökssmör

Rör ihop alla ingredienser till vitlökssmöret och ställ åt sidan. Skär potatisen i 1 1/2 cm stora tärningar och spola av dem med vatten. Låt dem rinna av ordentligt i ett durkslag. Skär lövbiffen i strimlor. Fräs löken i lite smör utan att den tar färg, salta och peppra en aning. Håll den varm. Stek potatisen i en panna med olja och smör tills den fått vacker färg och är klar. Salta. Ställ potatisen åt sidan. Värm upp en panna till lövbiffen. Den bör vara ganska varm. Dela upp köttet och stek i omgångar så att det inte blir ”kokt”. Lägg i olja och smör och stek lövbiffen hastigt så att den får bra färg. Salta och peppra. Lägg upp köttet med potatisen vid sidan och löken mittemellan på tallrikar. Servera omedelbart med vitlökssmör. Blandad sallad är gott till.