Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Biff Rydberg med krämig senap och pepparotsås. - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Biff Rydberg med krämig senap och pepparotsås.

Världens kanske godaste lyxpyttipanna. Funkar både till vardag och fest. Så här gör jag.

Ingredienser

  • Smör, olja, salt och peppar efter behag. Servera gärna med flingsalt och hackad persilja!

Börja med såsen. Börja alltid alltid med såsen. Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar. Ställ såsen kallt tills det är dags att servera.

Tärna potatisen i ”cm-stora” kuber. Hetta upp en stekpanna och stek potatisen i ganska rikligt med olja. Salta och peppra lite lätt. Stek potatisen i omgångar tills den fått en fin gyllenbrun färg och varmhåll den sedan i ugnen.

Hacka löken och bryn den i lite smör tills den är mjuk och har fått lite färg. Mot slutet av stekningen kan du strö över en nypa socker och låta löken karamellisera lite. Varmhåll även löken i ugnen.

Medan potatisen och löken steker tärnar du köttet i ungefär dubbelt så stora bitar som potatisen. Det sista du gör innan servering är att bryna köttet i en het panna med lite olja och smör. Bryn det endast hastigt så att det fortfarande har en rosa kärna. Glöm inte att salta och peppra.

Nu kan du antingen blanda allt som en pyttipanna eller servera den uppdelad som jag gjort på bilden. Servera med såsen, äggulorna och fint skuren färsk persilja.