Annons:

Nötkött

Biff med jordärtskockspuré och brynt löjromssmör

Ingredienser

  • Jordärtskockspuré:
  • 400
    gram gram
    jordärtskocka skalad och tärnad
  • 4
    dl dl
    mjölk
  • Biff:
  • 400
    gram gram
    utskuren biff eller oxfilé
salt
peppar
olja
smör

Jordärtskockspuré:

 

Koka jordärtskockorna mjuka i mjölk. Häll av mjölken men spara den. Mixa jordärtskockorna till en slät kräm, späd med mjölk. Smaka av med salta och peppar.

Biff:

 

Sätt ugnen på 150 grader. Bryn köttet runt om i olja, salta och peppra, tillsätt efter en stund en klick smör. Stick in en köttermometer och lägg köttet i en ugnssäker form. Stek köttet mitt i ugnen tills termometern visar 58° för rött kött och 62° för rosa kött. Låt köttet vila.

Löjromssmör:

Recept hittar du här!


Vid servering:

Skiva köttet tunt, salta och peppra snittytorna. Spritsa en klick jordärtskockspuré på tallriken och lägg på skivor av kött. Skrapa med en kniv löjromssmöret mot kanten på tallriken. Gott till är ångade grönsaker.