Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Bi bim bap

Recept av Redaktionen

Bi bim bap

Bi bim bap är som pytt i panna, men med lite annan smakbild. Chili, sesamfrön och syrlig gurka geggas ihop till en galet god Koreansk rätt.

Ingredienser

  • Gör färdigt alla ingredienser och lägg sedan i hop dem i en skål. Gegga ihop allt innan du gärna smaskar i dig alltihopa med pinnar.

Bi bim bap

Börja med att plocka fram en massa skålar och sätt sedan igång med riset. Koka det på vanligt sätt. När det är klart blandar du det med risvinäger, socker och salt och låter det stå i en skål och dra under lock. Marinera sedan kycklingen i en annan skål, medan du gör gurka och annat gott.

Häll på massa salt på gurkan, rör om och låt den stå och dra i en skål. Efter 15 minuter, häller du av vattnet som bildats och kramar ur gurkskivorna ordentligt. Nu kan du bara hälla på resten av gurkingredienserna och checka av ytterligare en grej på listan.

Groddarna häller du först kokande vatten över, låter dem ligga där och svettas i cirka en halv minut. Häll av vattnet och blanda snabbt ner resten av ingredienserna. Så klart!

Riv morötterna och plocka fram resten av ingredienserna. Nu när allt är klart skall du steka kycklingen och sista av allt äggen. Toppa de nystekta äggen med sesamfrön.

Lägg upp rätten i ätskålar, toppa med chilisås, rör om och ät!